tiistai 26. toukokuuta 2015

Virkattu välipala


Nyt tuli niin kutkuttava haaste eteen, että oli ihan pakko tarttua siihen samantien! (Varsinkin, kun puikoilla on niin pitkäveteinen työ, että vaihtelu oli todella tervetullut!) Barbajovis yllytti minua kokeilemaan virkattua kaktusta ja yllytyshulluna minuahan ei tarvitse kahta kertaa käskeä =)


Vuosia sitten näin jossakin kaktuksen mallisen neulatyynyn ja laitoin idean korvan taakse odottamaan "sopivaa" toteutushetkeä. Alunperin olin ajatellut ommella kaktuksen, mutta virkkausidea vaikutti vallan mainiolta, joten tuumasta toimeen. Tarvittavat materiaalit löytyivät ateljeesta: puuvilla- ja pellavalankaa, vanua, virkkuukoukku, parsinneula ja tietenkin sakset (jotka puuttuvat kuvasta).


Mitään vaihekuvia ei nyt ehditty ottamaan =) Mutta netistä löytyy pilvin pimein ohjeita amigurumien virkkaamiseen (esim. crochet cactus). Tämä yksilö on ihan omasta päästä. Virkkasin ensin tuon vartalon, sen jälkeen nuo kolme uloketta ja viimeiseksi kukan, kaikki siis erillisinä. Virkkaussuunta on kaikissa ylhäältä alas. Aloitussilmukkana kannattaa käyttää magic loop -tekniikkaa, joka kiristää aloitusrinkulan niin, ettei siihen jää keskelle reikää. (YouTubesta löytyy hyviä videoklippejä!) Kaventamisessa hyvä kikka on väliin jättämisen sijaan (tulee reikä) virkata kiinteä silmukka puoleenväliin, tehdä uusi ks seuraavaan silmukkaan ja vetää lopuksi kaikki kolme lenkkiä koukun läpi. Tähänkin löytyy video ainakin täältä.


Täytyy vielä metsästää jostakin saviruukku tuohon pohjaksi, nyt löytyi ainoastaan muovinen. Innostuisikohan sitä nyt enemmän istumaan ompelukoneenkin ääressä, kun on kunnon neulatyyny?


Ja koska välipalasta oli puhetta, loppuun raparperipiirakan ohje, joka on superhelppo ja takuuvarma onnistumaan. Alkuperäisessä ohjeessa on 2,5 dl sokeria, mutta ainakin näin alkukesästä vähempi riittää, kun raparperit ovat vielä makeita. Kannattaa maistella taikinaa ja lisäillä oman maun mukaan =)

2,5 dl piimää / maustamatonta jugurttia
1 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
2 tl soodaa
100 g voita sulatettuna
raparperia pilkottuna 
kanelia pinnalle, jos tykkää

Kuivat aineet sekoitetaan, lisätään piimä ja voi. Kaadetaan vuokaan ja raparperit päälle. Uuniin 200°C n. 30 min. Nautitaan vaniljakastikkeen kera, mums!

4 kommenttia:

  1. Hieno on tuo kaktus. Ja raparperipiirakka herkulliselta. Minäkin olen tehnyt raparperipiirakkaa tuollaisella helpolla reseptillä ja hyvää tulee. Mukavaa päivää! Meillä sataa.

    VastaaPoista
  2. Vitsit, hauska idea ja hieno toteutus.

    VastaaPoista